Iron Mountain
Informasjonsstyring i en tid med kunstig intelligens
Generativ kunstig intelligens utvikler seg i et raskt tempo, og utviklingen vil fortsette i takt med at mer data blir tilgjengelig for bruk. Den raske integreringen av kunstig intelligens skaper nye bekymringer rundt risikostyring verden over. Kjernen i disse bekymringene er informasjonsstyring, som spiller en sentral rolle når det gjelder å forstå og håndtere risikoen forbundet med AI-teknologier og deres innvirkning på informasjon, data og registre. Alt dette krever klare retningslinjer for bruk.
Styring av organisasjonens bruk av AI
De ansatte har sannsynligvis allerede begynt å jobbe med generativ AI, eller kommer til å gjøre det snart. Derfor er det lurt å utarbeide proaktive retningslinjer for generativ AI for å håndtere potensielle problemer i organisasjonen. Slike retningslinjer bør bygge på eksisterende oppbevaringsplaner og brukes til å lære opp de ansatte i riktig bruk.
  • Ta opp bruken av proprietær eller sensitiv informasjon i AI-verktøy. Spesielt hvis informasjon som legges inn i et generativt AI-verktøy, brukes til å trene opp språkmodellen og kan bli offentlig tilgjengelig.
  • Minn de ansatte på viktigheten av å faktasjekke, validere og redigere AI-generert innhold, ettersom disse verktøyene ofte presenterer utdaterte og usanne data som også kan være partiske eller diskriminerende.
Navigere i det regulatoriske landskapet
Etter hvert som kunstig intelligens blir mer integrert i den globale økonomien, blir behovet for å regulere AI-området stadig mer presserende. Dagens beslutningstakere er fortsatt opptatt av cybersikkerhet, opphavsrett og potensialet for politisk manipulasjon og mediemanipulasjon. Myndigheter over hele verden griper inn for å håndtere risikoen forbundet med AI-modeller og deres innvirkning på samfunnet. EUs AI-lov er et fremtredende eksempel på et slikt tiltak, som viser at det har skjedd et betydelig skifte i retning av risikostyring av modeller og tredjeparts risikokontroll. Og selvfølgelig må du fortsatt overholde andre regler og forskrifter, som GDPR (personvern), NIS2 (cybersikkerhet) og bransje-/selskapsstandarder.

  • Forstå datahistorikken og håndter organisasjonens datahygiene og datatilførselskjede
  • Sertifiser datakildene dine
  • Fokuser på risikostyring
Kontakt Iron Mountain for en gratis workshop for å vurdere hvordan det står til med informasjonsstyringen din.
BVed å sende inn dette skjema godkjenner jeg at Iron Mountain behandler mine persondata som beskrevet i Iron Mountains Personvernærklæring. Jeg bekrefter også at jeg har lest og forstått Personvernærklæringen. Du kan når som helst avmelde ditt tidligere samtykke til å motta informasjons eposter opt out her.
© 2024 Iron Mountain Incorporated. Alle rettigheter reservert.
Iron Mountain og designet av logo er registrerte varemerker for Iron Mountain Incorporated i USA og andre land.
Alle andre varemerker og registrerte varemerker tilhører deres respektive eiere.